9. Gyertya

2023/07/09. - írta: kiscsillag_86

A gyertya míg másoknak az otthon kiegészítője, addig máshol egészen más jelentéssel bír. Sőt, már maga a színeinek is van mondanivalója.

Míg a fehér bármelyik színnel helyettesíthető, addig a piros a szerelem, a vörös a szenvedély, a sárga a gazdagság, vagy a zöld, mint pénzbeli pluszt jelenthet.

Mikor gyertyát égetsz, (simát és nem kanócosat) belevésheted a vágyad, mint például, szeretnék egy új szerelmet mert a régi elhagyott. Szeretnék egy jobban jövedelmező munkát. És így tovább. A gyertyával kérhetünk védelmet, de manifesztálhatunk is. Persze itt már nem elég maga a gyertya kell hozzá kiegészítő, mint egy papír, babérlevél vagy rózsaszirom.

 

A mágia alatt a legfontosabb használati eszköz, mind a mágusok, mind boszorkányoknak szintúgy.

 pexels-eva-bronzini-5777384.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nightflower.blog.hu/api/trackback/id/tr9218163052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darius1 2023.07.12. 02:58:38

A fehér a halállal lehet kapcsolatban, mert Halottak napján vagy Mindszentek Napján égetik. Habár azt nem tudom, hogy akkor csak fehér színűeket égetnek-e és azt sem, hogy ez a feltámadással van inkább kapcsolatban a halál helyett. Utána kell néznem majd. Nem tudtam idáig, hogy a színeknek itt jelentősége van, majd kipróbálom a vöröst vagy a fehéret, mert az helyettesíthető mindegyikkel így.

kiscsillag_86 2023.07.12. 11:20:39

@Darius1: Nem. A fehér a tisztaság jele. Olyan mint az érintetlen legelső hó. A fehér védelmet ad. Ezért van a fehér gyertya is a halottaknak. A Gyertya fény, utat mutat, azoknak kik itt maradtak. Békét, és megnyugvást.
Ha mindenképp szeretnél utána nézni. Első: Gyertya színei, gyertya mágia. Az sem árt, ha megnézed mire is való pontosabban maga a gyertya.
Bármibe is fogsz bele, akár elengedés, akár bevonzás, manifesztáció. Sose feledd magad levédeni.
süti beállítások módosítása