Ostara (2023. 03. 21 - 23.)

2023/06/12. - írta: kiscsillag_86

174bbb3dd9c5751541054502587.jpg

Sziasztok rég hoztam a Boszorkánysággal kapcsolatban Ünnepet vagy bármi mást. Sok minden közbe jött és sokat voltak a gyerekek / én is beteg. 

Közben „el is raboltak" – nyugi megvagyok csak olvasom a Tüskék és Rózsákat – nem tudom miért, de Tamlin nem szimpi. Nagyon nem. xD

Nem tudom ebből hogyan lesz lángoló szerelem, de úgy érzem nálam nem fog lángolni xD.

Szóval vissza kanyarodva. A Következő Ünnepünk a nevéből is olvasható Ostara mely március 21-23. tart.

Eredete: A tévhitekkel (és a magyar Wikipédiával) ellentétben Ostara vagy más néven Ēostre nem ősi kelta ünnep. Főleg a Wicca időkben terjedt el ez az eszme, noha Ostara/Ēostre germán istennő. A középkorban Iolo Morganwg, avagy polgári nevén Edward Williamstől ered az Alban Eilir elnevezés, amit druida ünnepként akart csatolni. Morganwgról tudni kell, hogy walesi költő, gyűjtő és lelkes irodalmi hamisító volt. Halála után számtalan műről kiderült, hogy ő maga hamisította. Sajnos eszméit, s hamisítványait számtalan mai druida szervezet követi.

Ostara szót és változatait megtartotta a későbbi Easter, azaz Húsvét ünnep is. Jacob Grimm is írja, hogy a régi pogány vallás annyira mélyen gyökeredzett az emberekben, hogy a keresztény tanítók inkább átvették a nevet és az ünnepet.

Grimm szintén levezeti, hogy a germán népektől függetlenül, a bibliai pascha, vagyis Pészah néven nevezik. Grimm szerint, az istennő kultusz termékenyen megtalálható az északiaknál, amely a keresztények bejövetelével tűnt csak el. Ostara tehát germán eredetű ünnep.

Fogalmak: Termékenység, menstruáció, fény, növekedés, fejlődés, remény. Elem: Levegő.

Forrás: link

Nagyon fontos megjegyeznem, hogy a tavasz eljövendölésével, az első tavasszal lerakott tüzünket, mágiánkat, vagy ki hol tudja meggyújtani, ha idő engedni, ne feledjétek felajánlani az Erdő Istennek, Cernunnosnak. Aki a vágy a bujaság, a szenvedélyek, a kötetlen szexualitás, termékenység istene.

Azt hittem róla tettem fel infót, de nem. ha érdekelne kérlek jelezd felém. 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nightflower.blog.hu/api/trackback/id/tr9118144904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darius1 2023.06.12. 20:41:38

Ismerős, írtam én is róla Húsvéti nyúl cikkben. Viszont a tied jobb, mert ott nem írtam én le mindent.

kiscsillag_86 2023.06.13. 14:51:25

@Darius1: A cikk egy része hozott és csak kiegészítettem, de köszönöm ^^
süti beállítások módosítása