Mi a harmadik szem?

2023/06/13. - írta: kiscsillag_86

Darius kérésére, ki a mythology.blog.hu írója. ^^

this_item_is_unavailable_etsy.jpeg

harmadik szem (más néven a belső szem) egy misztikus metafizikai és ezoterikus fogalom utalva arra a láthatatlan szemre, amely a nem fizikai érzékelésért felelős. Elsősorban a hindu és buddhista irodalomban, a teozófiában, a New Age irányzatban és az ezoterikus irodalomban fellelhető fogalom. A kifejezést nyugaton Lobsang Rampa (wd) (1910-1981) misztikus szerző tette népszerűvé, akinek The Third Eye

A harmadik szem a kundalini-jógában a hét csakra közül a hatodik. Ezentúl számos keleti gyakorlat és harcművészet (zencsikungaikidó stb.) összpontosít a meditációjában a harmadik szemre.

Az ezoterikában

A leírások alapján a homlok közepén, a szemöldökvonal felett helyezkedik el és a magasabb tudatossággal áll kapcsolatban. Sokszor a tobozmiriggyel hozzák kapcsolatba. Az okkultisták alapján a pszichikus és paranormális erők kapuja. E szerint megnyitásával gyakran jár együtt a tisztánlátás, a (vallási) víziók, a jövő ismerete, a testen kívüli élmények stb. Rajta keresztül kapcsolódik az egyén tudata a fenti világhoz, az intuícióhoz, rajta keresztül áramlik be az információ a magasabb rendű világból.

Az ezoterikusok szerint azok az emberek, akik spirituálisan fejlettek, és képesek a harmadik szemüket használni, a történelemben úgy is ismertek voltak, mint látók, vagy a vallásokban mint risik vagy próféták.

 

A keleti tanokban

Az ókori ind filozófiai gyűjteményben, az Upanisadokban az emberi lény úgy van leírva, mint egy város tíz kapuval: 9 testnyílás: 2 szem, 2 orrlyuk, 2 fül, száj, az urethra, az anus, a tizedik kapu pedig a belső szem. 

Forrás Wiki

 pexels-pixabay-208984.jpg

Más szemmel:

A harmadik szemmel, képesek vagyunk olyan megérzésekre, energiák megérzésére mely nem mindenkinek adatott. Fontos, hogy nyitva legyen.

Honnan is tudod, hogy nyitva van?

Látsz különböző entitásokat:

Nem itt nem csak az itt ragadt szellemekre gondolok, az angyalokra is.

Belelátsz az emberekbe:

Vagy is, a gondolataikba, érzéseikbe.

Energia és aura:

Igen, elkezded látni az aurát kinek milyen továbbá az energiát. Bár én nem látni szoktam, érezni az energiát.

Látomások:

Ez már nagyon a haladóknál van, főleg úgy, hogy még ébren vagy és egyszer csak rád jön. Ez még igazolhatja azt is, hogy ősrégi lélek vagy aki nem most először van itt a földön.

Meditálás: Ha eddig nem meditáltál, megnő az igény, érzed, hogy kell. Le kell ülnöd, vagy feküdni és befelé kell figyelned.

Álmok:

Sokkal élénkebb és intenzívebbé válnak az álmok. Itt már nem csak megmaradnak az álmok, át is élheted őket, érezheted az illatokat is, mintha ébren lennél.

::: Sokan írják a fejfájást, nálam nem volt, inkább bizsergő érzésem volt, napközben is. De estékre mindig felerősödött.

 

Bárhonnan is nézzük, a harmadik szem azokat szolgálja akik az ezotériában olyan lelki fejlődésen vannak, hogy vagy tudatosan, esetleg tudat alatt, de használják. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nightflower.blog.hu/api/trackback/id/tr8918145586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darius1 2023.06.13. 21:58:54

Nekem pontosan ilyen amulettem van, én Bakuban vásároltam.
Köszönöm szépen, hogy megírtad. Szellemet amúgy egyszer én is láttam a temetőben nem is olyan rég, nem volt alakja, csak egy árnyékot láttam talán 9 óra lehetett, erre már nem emlékszem pontosan. Gyakran kimentem a volt élettársam sírjához a temetőbe, talán azért, hogy közel érezzem magam hozzá, habár tudtam nem él. Viszont amikor láttam azt az árnyékot úgy éreztem, hogy nem ő volt. Szétnéztem azután mindenhol, de nem volt senki a temetőben. Olyan embernek, aki nem hisz a hasonlókban nem is említeném ezt. Korábban amúgy én sem hittem hasonlókban.

kiscsillag_86 2023.06.14. 15:58:15

@Darius1: Az olyan ember, aki nem hisz ebben el sem hinné. De igen. A temetőben, főleg azoknál amik közel vannak erdőhöz kifejezetten jó azoknak, akik itt ragadt lelkek. Valahogy az erdő energiája felerősíti az ő energiájukat. Noha félelmetesek, de ha ilyet tapasztalsz, vigyél magaddal védelmet, nehogy rádakaszkodjon. Az ilyen, itt maradt szellemek kifejezetten a megtört embereket keresik zsákmányul.
Itt maradt kélek: Nos, egyik csoportban 60, míg más azt mondta, hogy 40 napja van a léleknek, hogy tovább álljon. Ebből látszik, hogy még vitatott a téma. Egy biztos.
Ő nem ott vár téged. A szíved egy részében tovább él. Nem kell hozzá mindig kijárnod. Elég ha otthon meggyújtasz egy gyertyát, és rágondolsz, szeretettel, azzal a szerelemmel ahogy szeretted. A boldog dolgokra.
Majd küldj neki egy olyan érzést, hogy: Nyugi, minden rendben van. Hiányzol, tudom, hogy figyelsz rám. Majd találkozunk, ha eljön az időm és találkoznunk kell megint. Addig pedig, nyugodtan lépj tovább.
Ez ahhoz kell mert bármennyire is higetetlennek találod de lehet újra leszületik, sőt. A többit majd. ;)
Minden esetre vigyázz rád, és terelget a boldogság felé amire vágysz. ^^
De el kell engedned, hogy megpihenhessen a lelke. Ahogy a tied is meggyógyulhasson.
süti beállítások módosítása